Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Werven met IT-idiots
Kwaliteit op één!
Werven met IT-idiots
Werven met IT-idiots
Kwaliteit op één!

Salaris Devops Engineer

Salaris is een lastig thema voor elke werknemer en werkgever. 'Ben ik blij met wat ik verdien', 'wat verdienen mijn collega's' en 'heb ik nog ruimte om een stap te maken in mijn salaris', zijn vragen die jij jezelf wellicht al eens hebt gesteld. Zeker wanneer jij als DevOps engineer werkt bij een commerciëel bedrijf waar geen CAO afspraken zijn gemaakt is het daarom prettig om te weten op wat voor salaris je kan rekenen.

Wij hebben daarom een aantal gegevens op een rijtje gezet in deze blog over het gemiddelde salaris van een DevOps engineer, gebaseerd op ervaring en opleiding.

Wat is het salaris van een DevOps Engineer

Gemiddeld verdient een DevOps Engineer in Nederland zo'n €58.500 bruto op jaarbasis inclusief vakantiegeld, gebaseerd op een fulltime dienstverbandDit komt neer op een maandsalaris van €4.500.

Dit is een gemiddelde van alle salarisdata over alle ervaringsniveau's.

Welke invloed heeft ervaring op het salaris van een DevOps Engineer

Goed, we weten dus een gemiddelde, maar hoe zit het met ervaring? Zit er een groot salarisverschil in de stap tusse junior en senior bijvoorbeeld?

In deze dataset geldt de volgende verdeling: 

  • Junior (0-5 jaar ervaring)
  • Medior (5-10 jaar ervaring)
  • Senior (+10 jaar ervaring)

Op basis hiervan kan een junior DevOps engineer een gemiddeld salaris van €3.800 bruto p/m inclusief vakantiegeld o.b.v. een fulltime dienstverband verwachten. Voor een medior is dit €4.850 bruto p/m inclusief vakantiegeld.

Voor een senior is dit veel lastiger te bepalen. Een ervaren DevOps Engineer erg gewild bij bedrijven, er is dus veel ruimte bij commerciële bedrijven om een goed salaris te bedingen. Daarnaast werken Seniors relatief vaak als ZZP'er, wat het lastig maakt om de salarissen te vergelijken.

Een inschatting van het gemiddelde salaris van een Senior DevOps Engineer ligt rond de €75.000 euro bruto op jaarbasis. Dat is €5.800 bruto op maandbasis.

Invloed van opleiding op je inkomsten als DevOps Engineer

Ervaring telt vanzelfsprekend erg zwaar mee als het gaat om het haalbare salaris, maar hoe zit dat met opleiding?

Uit de statistieken blijkt dat je educatieve achtergrond minder van invloed is op je salaris. 90% van de bedrijven is op zoek naar een DevOps engineer met een relevante hbo-opleiding. Denk aan (technische) informatica of Computer Sciences. Slechts 7% van de bedrijven is actief op zoek naar een wo-er. Voor iemand met een mbo-achtergrond wordt het wel lastig: slechts 2% van de bedrijven denkt dat iemand met een mbo-opleiding een geschikte DevOps engineer kan worden.

Salaris vs. Werkplezier

Uit onderzoek blijkt dat voor veel DevOps Engineers een goed salaris erg belangrijk is. Voor 55% is het zelfs de belangrijskte factor bij het zoeken naar een nieuwe werkgever. Dat is flink hoger dan de gemiddelde Nederlandse beroepsbevolking (37%).

Andere belangrijke factoren om van baan te wisselen als DevOps Engineer zijn:

  • Inhoud van het werk
  • Het krijgen van een vast contract
  • Korte reistijd
  • Werksfeer

Hulp nodig bij het vinden van een passende baan?

Wil jij graag van baan veranderen, of wil je gewoon eens oriënteren op de mogelijkheden voor een DevOps engineer?

Dan komen wij graag in contact met jou.

Schrijf je in als kandidaat bij IT-idiots, of neem contact met ons op via de contactpagina. Dan ben jij verzekerd van kundig, professioneel advies dat past bij jouw situatie en wensen.

Vrijblijvende afspraak?

Maak een afspraak met een van onze ervaren consultants. Dan kijken zij samen met jou naar de ideale vervolgstap voor je loopbaan!

info@it-idiots.nl

085 - 8330015 

Vakidioten
de échte IT professionals

Gaan voor groei

IT staat nooit stil, en wij dus ook niet. ‘In beweging blijven’ als professional is cruciaal om te blijven groeien en een nog sterkere specialist in je veld te worden. Wij faciliteren dit door stabiliteit en afwisseling te combineren. Als gedetacheerde bij IT idiots heb jij namelijk de zekerheid van een contract bij ons, en houd je toch de afwisseling die groei mogelijk maakt. Wel verschillende klussen, maar niet tijden zoeken naar een volgende opdracht. Zo maken we van detachering het beste van twee werelden zodat jij kunt gaan voor groei, met zekerheid.

  1. Inlog kandidaten
  2. Inloggen werkgevers
IT-idiots gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.